mandag 27. mai 2013

Historien om en rabarbra og jordbærpai


Det begynte med at jeg ble så inspirert av 
en nydelig blogg med mange lekre bilder.
 Hun hadde så fine bilder av rabarbraen sin,
og spurte etter oppskrifter.
Hun fikk flere forslag,
blant annet denne som jeg bruker her.
Vi har jo også rabarbra i hagen i Trovåg, så terte måtte jeg lage!


Oppskrift:

200 g smør
200 g mel
 200 g sukker

Sukker og mel blandes, 
smøret hakkes opp
og smuldres i.


Nå hadde ikke jeg så mye rabarbra
men jeg kuttet stilkene opp i smått
og hadde oppi kuttede jordbær også.
2- 3 spiseskjeer sukker
og kanel ble strødd over.


Ha smør/mel/sukker blandingen over
bærblandingen
og strø litt hakka mandler over det igjen.

Stekes ved 200 grader i 30 min.


Nå er kaffen og terta klar.


Vil spise selv!


På en fin soldag passet det
perfekt med kake og is.
Og den forsvant fort!


Lykke til med rabarbra og tertebaking!

Hilsen fra Bente

5 kommentarer:

  1. det så herlig ut,flott jordbær-rabarbra du har der.Jeg har ikke rabarbra,må få meg det:)
    På jobb er den bare kommet litt opp av jorda:)
    Så herlig ut med kake og is:) skjønn lita tulle.
    Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  2. Ja, nå må eg ein tur te søsterå mi, for hu har rabarbara i hagen ; )
    Såg jo kjempedeilige ut! Og lettvint...

    Ha ein flotte dag i solå, Bente!

    Klem

    SvarSlett
  3. Hmm det smakte godt tenker jeg, så godt ut :-)

    SvarSlett
  4. Å ja ... eg gler meg til min rabarbra er klar - eitt av sommarens høgdepunkt ;o)))

    SvarSlett
  5. Tusen takk for oppskrift, den skal prøves.
    Skjønne bilder av den lille:)
    Riktig god helg

    SvarSlett

Pelargonia-dilla og oppussing.

Jeg skal innrømme det, jeg lider av pelargonia-dilla.  Grunnen er jo helt klar, det er jo så mange nydelige, forskjellig...