tirsdag 31. januar 2012

Om helse og kreativitetTusen tusen takk for alle oppmuntrende ord etter at jeg brakk armen !!
Det var overveldende mange som har lagt igjen hilsener.
De betyr veldig mye for meg !
Etter at jeg datt med dertil hørende sykehusopphold,operasjon og en god del smerter har jeg tenkt mye over det å ha friske hender og god helse. Jeg har jo tatt det som en selvfølge, aktiv med strikking, sying og diverse andre ting som jeg er.
Men det er jo ingen selvfølge. Etter å ha følgt med på Lars Monsen og den tøffe gjengen som skal til Snøhetta kom tankene om hva god helse egentlig er for oss.
Jeg blir jo god i armen igjen, og kan etterhvert fortsette med det jeg liker.

Mens mange  mennesker som opplever og har opplevd mye sykdom og smerter i livet,  kan allikevel være fornøyd med livet. Jeg beundrer alle som gjør det. Det å ha god helse handler jo ikke om å ha det perfekte liv, men ha det godt med seg selv kanskje?
Så kan en jo diskutere hva helse er.
Per Fugelli ( professor i sosial-medisin ) gjorde en studie om nettopp helse.
Han kom fram til hvordan man tar det og hvordan man definerer god helse henger sammen med de livserfaringer man har og hvilke krav man stiller til seg selv.


Jeg er ihvertfall veldig takknemlig for at armen skal bli god igjen.
Og kreativiteten - evnen til å skape - ligger klar.
Slå du opp i ordboka kan du se at ordet kommer fra creare dvs. det å ha evnen til skapende tenkning, ofte det å få en bestemt ide i et bestemt øyeblikk og derved å kunne fange og uttrykke denne visjonen.
Andre definisjoner fremhever følelsene rundt kreativitetsprosessen.
Kreativiten utvikles gjennom hele livet. Helt fra vi er små bruker vi fantasien til å utvikle nye skaperverk, en enkel kasse kan være både bil, båt og hus.


Og hvorfor jeg skriver om dette?
Det var faktisk tema i oppgaven min i sosialpedagogikk.

Bildene her er av det første bildet jeg sydde etter at vi mistet sønnen vår.
Da var det god terapi i hvert sting, bildet er håndquiltet.


Igjen - tusen takk for hilsener :)

Jeg kommer sterkt igjen,
imens jeg koser meg med å besøke deres blogger!

Hilsen Bente

6 kommentarer:

 1. Ja, god helse er noe å være takknemlig for. Jeg syns det teppet ditt er kjempefint. Husker du hadde det + andre flotte kunstverk du hadde laget med på Quilteklubben en gang. Det var så flott å høre deg fortelle om bildene og terapien det var for deg da du lagde de. Tusen takk! :-)

  SvarSlett
 2. Kloke tanker! Vi har vel lett for ta god helse for gitt, og merker først når sykdom eller uhell rammer, hvor viktig helsen er for å gjøre en del av de tingene vi ønsker.
  Nydelig teppe, og quiltingen er bare fantastisk flott! Skjønner godt at det var god terapi å lage det.

  SvarSlett
 3. Alt håndarbeid er terapi, for skjelen og for skaperevnen. Jeg er helt med deg i dine tanker om helse. Man setter ikke god nok pris på den för noe skjer, og alt er plutselig forandret. Riktig god fortsatt bedring, og kos deg med böker og planer om hva du skal gjöre.
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 4. Dette er kloke ord. For meg har kreativitet alltid vore god terapi. Det vil seie at eg "hentar meg inn att" med mine kreative syslar. Det er f.eks god meditasjon i eit strikk... Gleda over å meistre noko og å ha skaparglede, gjer at ein alltid finn noko positivt å glede seg over i kvardagen. Og det er viktig!!

  Nydeleg flott teppe og vakkert quilta. Det må du vere veldig glad i!

  Ha gode dagar og framleis god betring!

  Solklem

  SvarSlett
 5. For et fint innlegg ;o) Du har rett: vi skal være takknemlig for det vi har, folk klager for mye.. Klem

  SvarSlett
 6. Tusen takk for hilsen i bloggen min. Nå har jeg sittet lenge og kost meg her hos deg. Du skriver så godt og lager så mange flotte ting. Det teppet du viser her, fikk meg til å stoppe opp og bare titte. Nydelig! Ser at du også har sydd juleløperen fra Quiltemagasinet...jeg har delene liggende ferdig brodert,får skjerpe meg og se å få det ferdig..før det plutselig er jul igjen! Vi sees!

  SvarSlett

Roser, gamle broderier og bøker

Nå er det jammensanten lenge siden jeg har blogget.  Nå er det på høy tid at jeg viser litt livstegn fra meg. Mai og Juni har vært strål...